Кличко презентував Київ учасникам та гостям «Євробачення»

Кличко презентував Київ учасникам та гостям «Євробачення»
Віталій Кличко

Мер столиці розповів європейцям, що українці, коли вийшли на Майдан, довели свою здатність перемагати

Мер Києва Віталій Кличко презентував українську столицю під час церемонії відкриття «Євробачення-2017». Як передає його прес-служба, розповідь очільника столиці супроводжувалася відеороликом.

«Європейська музична столиця вітає всіх! Київ щасливий, що цього року він через музику об’єднує мільйони людей в усьому світі. І, повірте, для нас це особливо важливо і хвилююче. Бо тільки той, хто вміє творити і своїм талантом єднає людей, здатен боротися і перемагати! Здатен змінювати світ навколо себе. Це довели українці, коли майже 4 роки тому вийшли в Києві на Майдан за право творити європейське майбутнє своєї країни. І понад 100 патріотів поклали свої життя… І про це знає весь світ», - зазначив Кличко.

Мер столиці наголосив, що Київ завжди був європейським містом, як географічно, так і ментально.

«Світ пам’ятає французьку королеву Анну, яка правила в Парижі в ХІ столітті. Вона була дочкою київського князя Ярослава Мудрого. До речі, засновник Паризького університету хореографії, знаменитий балетмейстер Серж Лифар - теж народився в Києві. Біля витоків творчості художників-авангардистів стояв уродженець Києва Казимир Малевич. Сто років тому в Києві був сконструйований прототип першого в світі вертольоту. А його винахідник - Ігор Сікорський, жив за кілька кілометрів звідси - в центрі Києва», - відзначив Кличко.

Він підкреслив, що саме у Києві сконструювали найбільший в світі транспортний літак «Мрія», а більшість голлівудських фільмів знімаються за допомогою телескопічних операторських кранів, які створила тут, у Києві, компанія «Фільмотехніка», володар двох «технічних» Оскарів.

«Українські IT-фахівці створюють світ майбутнього, і їх знають у всьому світі. Одяг від українських дизайнерів носять світові зірки, розвивається українська музика, кінематограф, радують молоді українські художники», - зазначив мер, додавши, що сьогодні в Києві органічно переплітається багатовікова історія та сучасність.

«Сподіваємося, цей конкурс, ця музична подія стане новим поштовхом для нових творчих пошуків і досягнень, про які почує світ. Київ щасливий, що став цього року європейською музичною столицею. Адже Євробачення об’єднує людей. Воно не має кордонів і перепон – ні мовних, ні культурних, ні національних. Я переконаний, музика здатна змінювати світ. Робити його добрішим і розумнішим, більш душевним і толерантним. І тому: нехай скрізь лунає музика!» - сказав Віталій Кличко.

Нагадаємо, сьогодні у Києві пройшла урочиста церемонія червоної доріжки, якою пройшли делегації всіх 42 країн-учасниць цьогорічного «Євробачення». Традиційна для конкурсу на «Євробаченні» червона доріжка стартувала на площі Конституції перед Маріїнським палацом. Цього року вона є рекордно довгою – 265 метрів.

Півфінали «Євробачення» відбудуться 9 та 11 травня. Фінал – 13 травня.

Україна виступить під 22-м номером у фіналі пісенного конкурсу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: