Кличко, Резніченко і Степанов очолили рейтинг голів регіональних адміністрацій за версією журналу «Корреспондент»

Кличко, Резніченко і Степанов очолили рейтинг голів регіональних адміністрацій за версією журналу «Корреспондент»
Віталій Кличко

Під час укладання рейтингу редакція виходила з того, що влада впливає на економіку

Журнал «Корреспондент» опублікував рейтинг керівників 25 обласних державних адміністрацій України, у тому числі столиці - Києва.

До трійки лідерів увійшли глава Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко, який посів перше місце, глави Дніпропетровської та Одеської обласних державних адміністрацій Валентин Резніченко та Максим Степанов - посіли, відповідно, друге і третє місця.

Видання відзначає, що під час укладання рейтингу редакція виходила з того, що влада впливає на економіку. «І тому економічні результати об'єктивно свідчать про якість роботи облдержадміністрацій», - пише «Корреспондент».

Рейтинг складено за чотирма основними показниками: фінансові ресурси регіону, репутаційний капітал, приріст числа підприємств, які працюють, за минулий рік, а також динаміка приросту населення.

11_01_01

Перше місце Віталію Кличку за показниками фінансових ресурсів забезпечила більшою мірою історично складена система фінансування столиці України, тому Київ за бюджетними показниками істотно перевершує всі області країни.

За такими показниками, як інформаційна відкритість та медійний вплив, київський міський голова заслужено посідає верхню позицію рейтингу. За його правління на 10,39% виросло число діючих підприємств і на 0,23% - населення міста.

«Киянам подобається, що в Києві активно розвивається благоустрій міського середовища, а також ремонт доріг», - пишуть журналісти. У той же час видання зазначило, що Кличко «воює з МАФами, знищуючи тисячі робочих місць, практично нічого не пропонуючи замість цього».

«Резніченко не тільки активно проводить ремонт доріг, меліоративні роботи, реконструкцію шкіл та дитячих садів, але і розповідає про це всім, кого це стосується», - пише «Корреспондент» про главу Дніпропетровської ОДА. Також в кінці червня облдержадміністрація за участю першої леді Марини Порошенко відкрила перший в Україні інклюзивний парк з урахуванням потреб особливих дітей.

Журнал зафіксував той факт, що Резніченко «жорстко позиціонує себе як людина президента». «Тут немає ні фронтів, ні особистих політичних амбіцій», - вважає редакція.

За спостереженнями журналістів, Резніченко за три роки своєї роботи в ОДА жодного разу «не вляпався ні в один резонансний скандал, а, навпаки, зміг вивести область в лідери України зі зростання доходів місцевих бюджетів» завдяки децентралізації влади.

Максим Степанов, глава Одеської ОДА, посів третє місце зі зростанням підприємств району на 9,3%, але з падінням кількості жителів на 0,1%.

Замикають рейтинг губернатори Донецької та Луганської областей. Щоправда, Павло Жебрівський вже пішов з посади. «Корреспондент» акцентував увагу на тому, що військові дії та низькі доходи населення цих регіонів поки не дозволяють запустити їх економіку, тому доля дотацій з державного бюджету тут найбільш висока по країні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: