Коболєв погрожує Гройсману відключити від газопостачання 129 населених пунктів в 16 областях

Коболєв погрожує Гройсману відключити від газопостачання 129 населених пунктів в 16 областях
Андрій Коболєв

Глава НАК «Нафтогаз України» направив листа прем'єр-міністру Володимиру Гройсману

«Нафтогаз» є власником об'єктів газорозподільних систем сукупною вартістю 588 млн гривень і хоче отримувати плату за експлуатацію цих мереж нарівні з державою. Про це йдеться в листі глави компанії НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва на прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, - повідомляють Українські новини.

«Підхід, за якого лише держава як власник має можливість отримувати прибуток, а інші власники ні, є порушенням конституційного принципу рівності всіх форм власності», - зазначається в листі.

За даними голови НАК «Нафтогаз України», Національна комісія з регулювання ринків енергетики і комунальних послуг не підвищила тариф на газ, відмовившись включити в нього нову складову - плату за експлуатацію мереж. Отже, «Нафтогаз» поки не може отримати від споживачів  плату за свої трубопроводи. 

«Ситуація, що склалася підштовхує компанію до прийняття заходів, спрямованих на припинення незаконного використання її майна шляхом проведення консервації власних об'єктів газорозподільних систем. Це може привести до відключення від газопостачання 129 населених пунктів в 16 областях» , - зазначається в листі Коболєва до прем'єр-міністра.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: