Космічне агентство України відкинуло звинувачення у постачанні ракетних двигунів КНДР

Космічне агентство України відкинуло звинувачення у постачанні ракетних двигунів КНДР

У Держагентстві зазначили, що Україна не реалізує жодного космічного проекту з державами-не членами Режиму контролю за ракетними технологіями

Державне космічне агентство України назвало безпідставними заяви експертів щодо начебто причетності України до постачання ракетних двигунів КНДР.

Про це йдеться у повідомленні Державного космічного агентства.

У Держагентстві зазначили, що Україна не реалізує жодного космічного проекту з державами-не членами Режиму контролю за ракетними технологіями (РКРТ), який передбачає передачу товарів категорії І.

«Будь-які звинувачення у передачі суб’єктами космічної діяльності України товарів чи технологій до КНДР, які сприяли б розвитку балістичних програм, є абсолютно безпідставними», — йдеться в повідомленні.

Також в агентстві заявили, що згідно з законодавством, установа контролює питання щодо експорту, імпорту і реекспорту космічної техніки.

«Україна, як учасниця існуючих міжнародних режимів з нерозповсюдження, притримується позиції недопущення поширення зброї масового ураження», — підкреслили в агентстві.

Нагадаємо, The New York Times оприлюднила статтю, в якій ідеться, що двигуни для міжконтинентальних ракет Північної Кореї були виготовлені в Україні, а КНДР придбала їх на чорному ринку.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна не постачала ракетні двигуни Північній Кореї.

Також «Південмаш» спростував зв'язки з КНДР щодо ракетних двигунів.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: