Кравчук пропонує Порошенку домовлятися з Путіним без посередників

Кравчук пропонує Порошенку домовлятися з Путіним без посередників

Кравчук вважає, що Мінські угоди не можуть вирішити питання повернення Криму і врегулювання ситуації на Донбасі

Мінські угоди в тому вигляді, в якому вони прописані в лютому 2015 року, із їх недотриманням Росією – це шлях у нікуди, і тому необхідно ініціювати двосторонні переговори з Кремлем щодо ситуації на Донбасі. Про це в інтерв'ю «5 каналу» заявив перший президент України Леонід Кравчук.
«Я критикую Мінські угоди і вважаю, що це шлях у нікуди. Мінські угоди свою роль зіграли, треба позитивно оцінити: зупинили можливу широку агресію і посадили Путіна за стіл переговорів. І він маневрує там, як хоче, але він зв'язаний цим столом – і це позитив. Але вирішити питання територіальної цілісності України, суверенітету, повернення Донбасу, повернення Криму Мінські угоди не зможуть», – вважає він.
Перший президент країни пропонує главі держави Петру Порошенку провести переговори з президентом РФ Володимиром Путіним без участі міжнародних посередників.
«Важко одразу сісти за стіл Путіну і Порошенку, давайте створимо робочу групу, візьмемо десять питань для розгляду і почнемо одне за одним розглядати. Коли говорять люди, гармати мовчать. Треба домовитися, що це не означає, що припиняють діяти санкції, якщо ми вже почали домовлятися. Вони припиняться тоді, коли ми домовимося», – пояснив Кравчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: