Латвія отримала з Великобританії 65 бойових бронемашин

Латвія отримала з Великобританії 65 бойових бронемашин

В цілому планується поставити 123 одиниці бронетехніки

Національні збройні сили (НЗС) Латвії отримали з Великобританії 65 з 123 запланованих бойових розвідувальних гусеничних бронемашин. Про це інформує прес-служба Міністерства оборони Латвії, повідомляє Baltnews.

Проект механізації піхотної бригади сухопутних сил НЗС розділений на кілька етапів і черг. В його рамках планується поставити в цілому 123 одиниці бронетехніки. Перші бронемашини були поставлені в Латвію восени 2015 року.

Призначена для створення механізованого підрозділу бронетехніка перед поставкою з Великобританії проходить капітальний ремонт і модернізацію. Поставки заплановані до 2020 року.

В основну суму договору включені повне оновлення і капремонт 123 платформ, запчастини та навчання латвійських фахівців, що обійдеться в цілому в 39,418 млн фунтів (46,6 млн євро).

Платформи оснащуються сучасним обладнанням - системою протитанкової зброї Spike, найсучаснішою системою зв'язку та командування. Додатково необхідно планувати закупівлю боєприпасів для 30-міліметрових гармат-кулеметів, протитанкових ракет, навчального симулятора. Тому загальна сума закупівлі складе 209,607 млн євро.

Витрати на будівництво передбаченої для бронетехніки інфраструктури для зберігання, чищення і обслуговування цієї техніки складуть 9,411 млн євро. Утримання техніки, зброї та систем управління і передбаченої для них інфраструктури обійдеться в 18,596 млн євро, навчання - в 2,048 млн євро, витрати на персонал складуть 9,853 млн євро. Таким чином, загальні витрати проекту механізації за наступні 10 років складатимуть 249,515 млн євро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: