Лідер Республіки Сербської поставив під сумнів доповідь по різанині в Сребрениці 1995 року

Лідер Республіки Сербської поставив під сумнів доповідь по різанині в Сребрениці 1995 року
Мілорад Додік почав процедуру, яка вимагає відміни доповіді 2004 року

Мілорад Додік не вважає різанину фактом геноциду мусульман Боснії

Менше чим за три місяці до виборів очільник Республіки Сербської, яка входить до складу Боснії і Герцеговини, висловився за те, щоб знову відкрити дискусію по доповіді щодо різанини в Сребрениці 1995 року. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Мілорад Додік почав процедуру, яка вимагає відміни доповіді 2004 року, яким визнавалося те, що сербські сили Боснії знищили 8 тисяч мусульман в Сребрениці в рамках війни 1992-1995 років. Очільник Республіки Сербської ніколи не визнавав рішення Міжнародного кримінального суду і Трибуналу із питань колишньої Югославії, які класифікували події в Сребрениці як геноцид. Додік визнає, що сам злочин мав місце, проте не погоджується із офіційною статистикою вбитих. Тому на прохання очільника Республіки Сербської спеціальна сесія парламенту знову розгляне питання щодо подій в Сребрениці 14 серпня 2018 року. 

Мілорад Додік заявляє про те, що сама доповідь стала маніпуляцією, щоб нашкодити іміджу сербів. Мусульманські депутати парламенту Боснії і Герцеговини розкритикували дану ініціативу як політичну інтригу напередодні виборів 7 жовтня 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: