Лідери G7 закликали РФ вплинути на сепаратистів на Донбасі для виконання Мінських угод

Лідери G7 закликали РФ вплинути на сепаратистів на Донбасі для виконання Мінських угод

«Велика сімка» закликає сторони конфлікту виконати їхні зобов'язання з метою проведення місцевих виборів в окремих районах Донбасу

Лідери країн «великої сімки» рекомендували усім сторонам якнайшвидше виконати зобов'язання щодо проведення виборів на Донбасі без зволікання. Про це йдеться у декларації за підсумками саміту G7 в Ісе-Шімі за участі президента США Барака Обами, прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе, канцлера Німеччини Ангели Меркель, прем'єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона, президента Франції Франсуа Олланда, прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо та прем'єр-міністра Італії Маттео Ренці.
«Ми стурбовані триваючим насиллям вздовж лінії зіткнення, що порушує режим припинення вогню. Ми наполегливо закликаємо усі сторони вжити конкретних кроків, які призведуть до повного припинення вогню, як це вимагається у відповідності з Мінськими угодами. Ми також наполегливо закликаємо усі сторони виконати їхні зобов'язання без зволікання з метою проведення місцевих виборів у окремих районах Донецької та Луганської областей якомога швидше у відповідності до Мінських угод», - наголошується у декларації.
Лідери G7 надали особливого значення своїй рішучій підтримці повного впровадження Мінських угод та роботі «нормандського формату» та Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі.
«Ми очікуємо, що Росія буде діяти відповідно до своїх зобов'язань та використає свій вплив на сепаратистів для виконання (також) їхніх зобов'язань у повному обсязі», - підкреслюється у декларації.
Окрім того, лідери G7 відзначили ключову роль ОБСЄ у сприянні урегулюванню кризи в Україні, та закликали усі сторони, і особливо сторону сепаратистів, надати можливість спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повний та необмежений доступ до усієї території конфліктної зони на Донбасі.
Джерело: УНІАН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: