Лідери України, Німеччини і Франції зустрінуться у Берліні 19 жовтня

Лідери України, Німеччини і Франції зустрінуться у Берліні 19 жовтня

Ангела Меркель, Петро Порошенко і Франсуа Олланд

Зустріч Порошенка, Меркель та Олланда відбудеться у Берліні 19 жовтня у «нормандському форматі»

Президент України Петро Порошенко, перебуваючи з офіційним візитом у Норвегії, провів телефонну розмову у тристоронньому форматі за участю президента Франції Франсуа Олланда та канцлера ФРН Ангели Меркель, під час якої сторони домовилися провести зустріч глав держав у «нормандському форматі» 19 жовтня у Берліні для спонукання Росії виконати безпекову частину Мінських угод, передає прес-служба глави держави.

Вказано, що співрозмовники обговорили безпекову ситуацію на Донбасі.

«Співрозмовники домовились провести 19 жовтня у Берліні зустріч глав держав у «нормандському форматі» для спонукання Росії виконати безпекову частину Мінських домовленостей», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що президент України «наголосив на важливості спільної позиції України та країн ЄС напередодні засідання Євроради, яке відбудеться 20-21 жовтня 2016 року у Брюсселі, де буде розглянуто стратегію відносин з Росією».

Як повідомлялося, 16 жовтня Порошенко поговорив з Меркель і Олландом про зусилля для виконання Росією безпекових умов «Мінська». У Кремлі поки що не повідомляють про готовність до зустрічі у «нормандському форматі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: