Лікар: Мосійчук перебуває в тяжкому стані

Лікар: Мосійчук перебуває в тяжкому стані
Ігор Мосійчук

Загрози життю нардепа немає, а на реабілітацію піде до трьох тижнів

Стан нардепа Ігоря Мосійчука після замаху і проведеної операції оцінюється як важкий. Про це заявив завідувач стаціонарним відділенням клініки «Борис» Ігор Конівець.

За словами лікаря, внаслідок вибуху в Мосійчука сильно постраждали кінцівки, внутрішні органи виявилися менш пошкоджені. Деякі осколки з тіла лікарі витягти ще не встигли. Мосійчук продовжує знаходиться в реанімації у важкому стані.

«Сьогодні вночі закінчилося оперативне втручання, було десь до трьох годин, було дуже багато осколків, які ми видалили. Зараз пацієнт знаходиться у палаті інтенсивної терапії. Стан важкий, до середнього ще рано, але з ним можна спілкуватися. Він нам допомагає у проведенні перев’язок», - розповів лікар.

Конівець також додав, що більше за все постраждали кінцівки, верхня, нижня, м’які тканини, верхні і нижні, є відкритий перелом кістки справа, дуже велика обширна рана правого стегна, дуже багато осколків у нижніх кінцівках як зліва, так і справа. Внутрішні органи не дуже постраждали.

«Є осколки у потиличній ділянці… і рани у нижній частині тулуба. Рани різного характеру», - розповів він.

Конівець запевнив, що життю Мосійчука нічого не загрожує, однак у лікарні йому доведеться провести до трьох тижнів. Нардепа чекає ще одна операція.

«Перше, стабілізували кістку на правій верхній кінцівці стержнем, бо зараз оперувати і відновлювати її не можна, поки є бактеріальна інфекція. Десь через 2 тижні буде ще одна операція з відновлення цієї кістки. Видалення сторонніх тіл з рани. Він знаходиться у палаті інтенсивної терапії, в реанімації», - заявив лікар.

Нагадаємо, вчора ввечері на виході з телеканалу Еспресо, коли народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук виходив з будівлі, стався направлений вибух. 

У поліції заявили, що вибухнув автомобіль.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що у Мосійчука поранення важкі, але жити буде.

В СБУ повідомили, що в результаті вибуху загинули дві людини: помер охоронець Мосійчука та перехожий, який проживав у сусідньому під'їзді.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк вважає, що вибух, в якому був поранений нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук, це терористичний акт. Радикали заявляють, що замах на Мосійчука - це справа рук Кадирова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: