Лише одному російському легкоатлету дозволили виступити на Олімпіаді в Ріо

Лише одному російському легкоатлету дозволили виступити на Олімпіаді в Ріо
MK.ru

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій допустила до змагань Дар'ю Клішину.

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій допустила до Олімпіади всього лише одного російського легкоатлета, стрибунку Дар'ю Клішину. При чому виступити на іграх вона зможе не під російським прапором, а в якості нейтрального учасника, повідомляє радіостанція «Эхо «Москвы».

Про те, що заявки всіх інших легкоатлетів відхилені, повідомили в Олімпійському комітеті Росії. У той же час там сказали, що в Москві поки не втрачають надії домогтися участі росіян в Олімпіаді. Раніше в Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій повідомили, що отримали 136 заявок від легкоатлетів Росії на участь у змаганнях.

Як повідомляв «Главком», німецький телеканал ARD спільно з виданням Sunday Times випустив нову серію фільму про допінг. Цього разу мова йшла про прийняття заборонених речовин кенійськими спортсменами, хоча в стрічці також згадувалися і британські легкоатлети.

Антидоппінговое агентство Великобританії почало розслідування після прем'єри нового фільму про допінг. На сайті організації повідомляється, що фахівці вивчили представлені докази, і вони викликали «серйозну заклопотаність і значний інтерес».

Між тим, представники Федерації легкої атлетики Великобританії назвали звинувачення абстрактними і необґрунтованими.

У новій серії фільму про допінг йшлося про тренувальному центрі в кенійському Ітені. Він користується популярністю серед бігунів на довгі дистанції через розташування високо над рівнем моря. Автори виявили неподалік від центру порожні упаковки з-під забороненого препарату еритропоетину, а також використані шприци. Крім того, один з лікарів центру повідомив журналістам, що постачав допінг більш ніж 50 спортсменам. Серед них були три представники Великобританії.

Минулі фільми телеканалу ARD були присвячені допінгу в російському спорті. Через це Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій відсторонила російських легкоатлетів від участі в змаганнях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: