Лист «московському царю»: оприлюднено яскраве відео з відомими музикантами

Лист «московському царю»: оприлюднено яскраве відео з відомими музикантами

Актори та співаки виконують ролі козаків, які пишуть відомий лист «московському шайтану»

Популярні музиканти і актори знялися в ролику, присвяченому Дню захисника України, де написали листа «московському царю». Відео опубліковане на Facebook сторінці «Країна FM».

У зйомках взяли участь Василь Вірастюк, Сашко Лірник, Віктор Бронюк, Олександр Ярмола та багато інших.

Актори та співаки виконують ролі козаків, які пишуть відомий лист, проте в цьому не турецькому султану, а «московському шайтану»

«Головний контент – це лист, написаний українськими козаками в 1676 році, де все, слово в слово, підходить під сьогодення, коли кожен український військовий, який захищає нашу країну від ворога на сході, напевно, підписався б під таким листом! Ми змінили в тексті тільки адресата!», – йдеться у підписі до відео.

До слова, лист запорожців турецькому султанові деякі дослідники вважають письмовою пам'яткою історії Запорозької Січі. Оригінального листа зберегти не вдалось, про нього відомо зі згадок не раніше від XVIII століття.

Лист є відповіддю Запорозьких козаків на вимогу османського султана Мехмеда IV здатися і не нападати на його державу, його написали 1676 року. Нині існує декілька варіантів тексту листа, проте у всіх козаки називають султана шайтаном або ж чортом.

Історія написання листа лягла в основу сюжету знаменитої картини художника-реаліста Іллі Рєпіна «Запорожці пишуть листа турецькому султану».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: