Лондон озвучив свою велику стурбованість щодо створення Ізраїлем поселень на окупованих територіях

Лондон озвучив свою велику стурбованість щодо створення Ізраїлем поселень на окупованих територіях
Переговори Беньяміна Нетаньяху з Терезою Мей

У рамках візиту Беньяміна Нетаньяху до Лондона було обговорено широке коло питань

У ході візиту прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху до Великої Британії відбулися його переговори із Терезою Мей. Про це повідомляє офіційний сайт британського уряду.

В рамках переговорів було обговорено широке коло питань як двосторонніх відносин так і загалом світової політики. Так прем’єр-міністр Великої Британії висловила підтримку Лондоном угоди щодо ядерної програми Ірану 2015 року, незважаючи на критику цієї угоди Ізраїлем і безпосередньо Беньяміном Нетаньяху. При цьому Тереза Мей відзначила, що дана угода має повністю виконуватися всіма сторонами паралельно із необхідністю світовій спільноті протидіяти дестабілізуючій діяльності Ірану на Близькому Сході.

Також очільниця британського уряду відзначила незмінну позицію Лондона про те, що палестино-ізраїльський конфлікт має бути вирішений на основі існування двох незалежних держав, де Ізраїль почуватиме себе в безпеці, а Палестина буде життєздатним і суверенним утворенням. Як наслідок, Тереза Мей також озвучила велику стурбованість щодо створення Ізраїлем поселень на окупованих територіях, які мають бути частиною майбутньої держави Палестина.

Даний візит Беньяміна Нетаньяху до Великої Британії відбувається в рамках святкування 100-річчя декларації Бальфура, якою тодішній Лондон підтримав ідею розвитку єврейського національного руху на території Палестини. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: