Луценко не звільнив з ГПУ тих прокурорів, які фабрикували справу проти нього, - нардеп

Луценко не звільнив з ГПУ тих прокурорів, які фабрикували справу проти нього, - нардеп

Луценко був визнаний політичним в’язнем, а справа проти нього – політично вмотивованою, зазначив Найєм

Генеральний прокурор Юрій Луценко досі не звільнив з Генеральної прокуратури тих прокурорів, які фабрикували справу проти нього у 2010-2011 роках.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив народний депутат Мустафа Найєм.

«Свого часу Юрій Луценко був визнаний політичним в’язнем, а справа проти нього – політично вмотивованою. Вирок щодо нього був скасований на вимогу Європейського суду з прав людини. Однак ці прокурори, котрі були причетні до замовної справи проти Луценка, і досі працюють в ГПУ», – повідомив нардеп.

Він додав, що жодним чином не закликає до помсти.

«Але про яке очищення в ГПУ може йтися, коли особи, що фабрикували справу проти генпрокурора, не покарані і працюють на своїх місцях. Усі пам’ятають ці кадри, коли Луценка у наручниках водили коридорами Генпрокуратури, робили так, щоби це бачив його малолітній син», – сказав парламентар.

До слова, у травні 2016 року тоді ще лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко обіцяв люстрацію близько 400 працівників прокуратури.

Відповідаючи на питання про люстраційний список прокурорів, які працювали на керівних посадах при режимі Януковича, Луценко зазначив, що «закон про люстрацію – один з найбільш ефективних інструментів зміни чиновництва». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: