Луценко збирається подавати на позбавлення Артеменка недоторканності

Луценко збирається подавати на позбавлення Артеменка недоторканності
Андрій Артеменко

Сьогодні через «план Артеменка» було відкрито кримінальне провадження

Генеральний прокурор України Юрій Луценко допускає внесення в парламент Подання на позбавлення недоторканності нардепа Андрія Артеменка. Про це він заявив у ході брифінгу.

«Щодо Артеменка сьогодні порушено кримінальне провадження. Найближчим часом він буде викликаний до слідчого. У разі, якщо з'явиться, йому будуть задані принципові питання, головне з них буде стосуватися тієї частини його плану, опублікованого в американській пресі, де йдеться про те, що пан Артеменко погодив цей план з помічниками американського і російського президента. Саме цей нюанс, який є частиною матеріалу американського ЗМІ, є важливим для слідства. у разі, якщо депутат не з'явиться, ми підготуємо необхідні матеріали для розгляду ВРУ про дачу дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності, стаття «державна зрада». Якщо він з'явиться і дасть свідчення, це ще не означає, що ми не внесемо подання. З великою часткою ймовірності я кажу, що подання в будь-якому випадку буде внесено», - заявив генпрокурор.

Як повідомлялось, прокуратура АР Крим відкрила кримінальне провадження за статтею про державну зраду за фактом оприлюднених у ЗМІ повідомлень про план щодо передачі в довгострокову «оренду» АРК, який запропонував Артеменко. Сьогодні спікер парламенту Андрій Парубій оголосив про виключення нардепа з фракції Радикальної партії. 

Нагадаємо, The New York Times повідомив, що за тиждень до відходу з посади радника американського президента з національної безпеки Майкл Флінн отримав план на зняття санкцій з Росії, складений наближеними до Дональда Трампа Майклом Коеном і Феліксом Сатером, а також українським депутатом Андрієм Артеменком.

За даними видання, план передбачає «виведення всіх російських військ зі сходу України і проведення в країні референдуму щодо передачі Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років».

Артеменко підтвердив існування такого плану.

В понеділок нардепа виключили з фракції Радикальної партії.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: