Манафорт допоміг Партії регіонів перевести 2,2 млн доларів лобістам у США

Манафорт допоміг Партії регіонів перевести 2,2 млн доларів лобістам у США
Фото з відкритих джерел

Некомерційна організація «Європейський центр сучасної України», якою керували нардепи від Партії регіонів, у 2012 році перевела гроші американським компаніям Podesta Group Inc та Mercury LLC

Голова виборчої кампанії кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Пол Манафорт у 2012 році допоміг Партії регіонів перевести 2,2 млн доларів лобістам у США, передає AP з посиланням на джерело. 

За даними AP, некомерційна організація «Європейський центр сучасної України», якою керували нардепи від Партії регіонів, перевела гроші американським компаніям Podesta Group Inc та Mercury LLC, щоб забезпечити підтримку політики екс-президента України Віктора Януковича, якого в той час консультував Манафорт.

Як припускає AP, ці операції порушили закони США, які забороняють лобістським організаціям приховувати від Міністерства юстиції зв'язки з зарубіжними лідерами або партіями. В такому випадку представникам Podesta Group Inc та Mercury LLC загрожує до 5 років в'язниці і штраф до 250 тис. доларів.

Нагадаємо, раніше The New York Times з посиланням на НАБУ написала, що керівник передвиборчого штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Пол Манафорт міг отримати 12,7 мільйона доларів з України з 2007 по 2012 рік. Сам Манафорт заперечив отримання 12,7 млн доларів з «чорної бухгалтерії» партії екс-президента України Віктора Януковича.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: