Майбутній керівник Тихоокеанського командування хоче посилити присутність військ США в Азії

Майбутній керівник Тихоокеанського командування хоче посилити присутність військ США в Азії
Авіаносець USS Abraham Lincoln

Дефіцит систем розвідки і спостереження складає не менше 30%

Адмірал Філіп Девідсон, якого адміністрація Дональда Трампа номінувала на посаду керівника Тихоокеанського командування (PACOM) заявив про те, що всі роди військ американських збройних сил мають посилити свою присутність в східній Азії.Про це повідомляє видання Defense News.

Таким чином, на його думку, вдасться реалізувати положення Стратегії національної оборони (NDS), які передбачають постійну бойову готовність сили США в регіоні і їх відповідність викликам із боку КНР. При цьому, як заявив адмірал Девідсон, Вашингтон не може повністю покладатися на спроможність перекинути необхідні сили в східну Азію із континентальної частини США для стримування КНР чи попередження швидкої реалізації Пекіном відповідних ворожих намірів. 

За оцінками Філіпа Девідсона американські сили в Східній Азії по частині систем розвідки і спостереження не забезпечені щонайменше на 30% від потреб. Окрім того адмірал виступив за необхідність посилення систем командування і контролю, інтеграції всіх платформ, які спроможні наносити високоточні удари, і активно залучати системи п’ятого покоління. Лише таким чином, за оцінками Девідсона, США зможуть діяти в умовах загроз із боку КНР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: