Медведчук не бачить професіоналів у правоохоронній системі

Медведчук не бачить професіоналів у правоохоронній системі

Медведчук вважає, що закон про люстрацію дозволив очистити правоохоронну систему від фахівців і професіоналів

Сьогодні правоохоронна система України фактично очищена від професіоналів. Це стало наслідком прийняття закону про люстрацію. Таку думку в коментарі «Кореспонденту» висловив лідер Громадського руху «Український вибір - Право народу» Віктор Медведчук.
«Сьогодні, і я в цьому впевнений як фахівець, правоохоронна система України, як і всі державні органи, очищені від професіоналів. Виною тому - сумнозвісний закон про люстрацію, який міжнародна громадськість, міжнародні організації, юристи в Україні, а також Венеціанська комісія давно критикують як неконституційний акт», - сказав Медведчук.
Він вважає, що цей документ дозволив очистити правоохоронну систему від тих фахівців і професіоналів, які ще залишалися в Україні.
«Їх з кожним роком залишалося все менше. Але в останні два роки щодо професіоналів у країні фактично був оголошений терор. Причому у всіх сферах, в тому числі і в правоохоронних органах. Люди, які професійно виконували свій обов'язок, щодо яких не було звинувачень, підтверджених судом, змушені були піти тільки тому, що працювали за часів президентства Януковича», - пояснив Медведчук.
За словами лідера «Українського вибору», сказати, що подібні дії є абсурдом, значить, нічого не сказати.
«Сьогодні закон про люстрацію є предметом розгляду в Конституційному суді. Сторону, яка вважає цей документ неконституційним, представляє в тому числі й «Український вибір», народний депутат Німченко... Коли ми сьогодні говоримо про  розслідування цього резонансного злочину (вбивство журналіста Павла Шеремета. – Ред.) і умовчуємо про десятки й сотні інших злочинів, скоєних стосовно як журналістів, так і пересічних громадян, ми маємо виходити з того, що реформа правоохоронної системи - це те, що за останні два роки фактично знищило цю систему в країні», - підсумував Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: