Мешканцям селища на Одещині, які громили будинки ромів, світить до трьох років ув’язнення

Мешканцям селища на Одещині, які громили будинки ромів, світить до трьох років ув’язнення

Поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 194 КК України (Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах) проти мешканців села Лощинівка, які громили будинки ромів

Національна поліція розпочала кримінальне провадження за фактом псування майна циган. Про це в ході брифінгу заявив глава Національної поліції в Одеській області Георгій Лорткіпанідзе, повідомляє місцеве видання «Топор».

Він нагадав, що стаття 194 КК України (Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах), має на увазі штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи терміном до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

«За фактом пошкодження майна жителів ромської національності в селі Лощинівка розпочато кримінальне провадження. У ході досудового слідства проведено огляди семи пошкоджених будинків, підтверджені факти пошкодження майна», - повідомив Лорткіпанідзе.

Він також додав, що на даний момент ведеться слідство і встановлюються всі особи, причетні до погромів семи будинків в селі Лощинівка.

Нагадаємо, 27 серпня в селі Лощинівка Ізмаїльського району була жорстоко зґвалтована і убита 8-річна дівчинка. Підозрюється у скоєнні даного злочину житель села, циган, що послужило причиною серії погромів будинків ромів в селі і народного бунту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: