Мінекології презентує мапу сміттєзвалищ України

Мінекології презентує мапу сміттєзвалищ України
Фото persha.kr.ua

Мапа сміттєзвалищ – складова Національної стратегії поводження з відходами

Наступного тижня Міністерство екології презентує інтерактивну мапу сміттєзвалищ України. Про це повідомив очільник відомства Остап Семерак, передає прес-служба Міністерства.

«Уся ця робота є складовою розробки Національної стратегії поводження з відходами. Цей документ, якого Україна не мала 25 років, стане опорою реформування системи поводження з відходами», – сказав Семерак.

Як раніше повідомлялося, Україна підписала меморандум щодо співпраці у побудові ефективної системи поводження з відходами між урядом України та німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), яка реалізує програму підтримки зеленої модернізації української економіки.

Мета меморандуму – моніторинг полігонів і сміттєзвалищ та розв'язання проблем із переробкою та утилізацією відходів, оцінка поточного стану ресурсів України у поводженні з відходами. Крім того, сторони об’єднають зусилля для розробки Національної стратегії поводження з відходами, яка відповідала б вимогам ЄС та найкращим світовим практикам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: