Мінгареллі побачив значний прогрес в Україні за останні чотири роки

Мінгареллі побачив значний прогрес в Україні за останні чотири роки

Глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі заявив про прогрес в Україні

Фото: Главком

Мінгареллі додав, що торгова угода між Україною і ЄС є прикладом однієї з найамбітніших угод, які Євросоюз мав з будь-якою країною-партнером

Глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що Україні протягом останніх років вдалося досягти значного прогресу.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Ми маємо визнати, що за останні чотири роки в цій країні було досягнуто значного прогресу, і це завдяки нинішньому політичному керівництву. Я не буду повторювати всі ті сфери, де було досягнуто значного прогресу. Від державних закупівель до макрофінансової стабільності, від системи охорони здоров'я до пенсійної системи, від освіти до енергетичного сектора. Але всі ми знаємо, що багато чого зроблено і, що завдяки цьому прогресу відбувається значне покращення умов життя українського народу», - зазначив дипломат.

Мінгареллі додав, що глибока і всеосяжна торгова угода між Україною і ЄС є прикладом однієї з найамбітніших угод, які Євросоюз мав з будь-якою країною-партнером.

«Ми також знаємо, що Україна у економічному аспекті все більше інтегрується з Євросоюзом. Сьогодні 42% українського експорту йдуть на ринок ЄС, а чотири роки тому ця цифра становила 25%. Це означає, що Україна спромоглася переорієнтуватися на західні країни, і ми вважаємо, що це в інтересах суверенної та незалежної України», - заважив посол.

Крім того, він додав, що вирішити завдання із забезпечення макрофінансової стабільності, створення сильних інституцій, залучення іноземних інвестицій Україні може допомогти Угода про асоціацію. У цьому контексті Мінгареллі зауважив, що угода, перш за все, стосується верховенства права, належного управління, прозорості та чесних правил як для бізнесу, так і для держав.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: