Міністр оборони США підтримав Женевський формат врегулювання конфлікту в Сирії

Міністр оборони США підтримав Женевський формат врегулювання конфлікту в Сирії
Джеймс Меттіс

На 28 листопада заплановано переговори між сторонами громадянської війни в Женеві

У понеділок Джеймс Меттіс заявив про те, що підтримує дипломатичні зусилля щодо врегулювання громадянської війни в Сирії. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters. Згадану заяву Міністр оборони США зробив під час перельоту до Фінляндії для участі в засіданні Північної групи, до якої входять 12 країн Європи.

Так, за словами Джеймса Меттіса, американський Державний секретар тримає контакт із спеціальним посланником ООН із врегулювання Сирійського конфлікту Стаффаном де Містурою. Суть цих контактів в тому, щоб чітко розуміти, що відбувається в рамках переговорів в Астані і як можна перейти від переговорів в цьому форматі до обговорення врегулювання громадянської війни в Сирії на майданчику в Женеві, де можна активно підключити ООН для здійснення необхідного прогресу.

Раніше Стаффан де Містура заявив про те, що на 28 листопада 2017 року заплановане відновлення переговорів між представниками Дамаску і опозицією, яка не може ніяк об’єднатися, в Женеві. В той час РФ просуває діалог в рамках Астанинського формату і проведення 18 листопада в Сочі конференції всіх етносів Сирії, що дасть змогу запустити процес політичного врегулювання конфлікту на основі початку роботи над новою конституцією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: