Міністр освіти розповіла про «бонуси» для абітурієнтів

Міністр освіти розповіла про «бонуси» для абітурієнтів
Лілія Гриневич

МОН намагається стимулювати абітурієнтів вступати до ВНЗ на технічні спеціальності

Цьогорічна вступна кампанія до вищих навчальних закладів в Україні не має суттєвих відмінностей під попередньої – 2016 року. Проте цього року подавати свої документи на вступ до ВНЗ можуть власники сертифікатів ЗНО ще й 2016 року.

Про це розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Вона зазначила, що при вступі до ВНЗ цього року для абітурієнтів також запроваджені коефіцієнти, які можуть додати їм балів. Серед коефіцієнтів – галузевий, регіональний і сільський, «де домножується для певних груп абітурієнтів їхній результат на незначний коефіцієнт».

«Наприклад, сільські діти, як правило, є в нерівних умовах порівняно з міськими дітьми. І вони отримають невеличку прерогативу. Це, якщо дитина завершила сільську школу і так само місцем проживання її є село в рік випуску, то в цьому випадку буде незначний домножувальний коефіцієнт», – пояснила міністр освіти.

«Так само є галузеві коефіцієнти. Є спеціальності, на яких складніше навчатися, наприклад технічні спеціальності. Це означає, якщо ти обрав таку спеціальність, то теж твій результат буде домножений на коефіцієнт трішки більший, ніж одиниця», – додала Гриневич.

Вона зазначила, що таким чином МОН намагається стимулювати абітурієнтів вступати до ВНЗ на технічні спеціальності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: