Міністр юстиції дав доручення провести перевірку нотаріуса із Сум

Міністр юстиції дав доручення провести перевірку нотаріуса із Сум

Міністр юстиції України Павло Петренко розказав, що збирається робити у скандальній справі щодо втручання невідомих осіб до українського реєстру нерухомості.

«Інформація про нібито злам реєстру нерухомості - фейк, ми зараз дамо з цього приводу спростування. Деякі нотаріуси не зовсім дисципліновані: вони свої ключі дають помічникам. Потім, коли хтось подає скаргу на нотаріуса, останній починає придумувати дивні речі: мовляв, це хтось зайшов до мого реєстру», - сказав міністр Павло Петренко у коментарі «Главкому».

Урядовець розповів, що цей реєстр захищений Державною системою спецзв’язку. Це означає, що будь-який несанкціонований вхід відразу фіксується, як і на внутрішньому урядовому зв’язку.

«Зранку я дав доручення, щоб перевірили цю інформацію, і виявилося, що жодних зовнішніх входжень в реєстр не було», - пояснив він. «Що стосується цього конкретного факту по Сумах, то ми проведемо перевірку нотаріуса. Це класичний випадок: нотаріус дає ключ помічнику, той щось вчинив, і зараз нотаріус видає версію, що хтось сторонній зайшов до його реєстрів», - зауважив Петренко.

Нагадаємо, напередодні нотаріуси повідомили про несанкціоновані дії в Державному реєстрі прав на нерухоме майно. Про це написала лист глава відділення Нотаріальної палати України в Сумській області Лариса Волошина своїм колегам з інших регіонів. У результаті нібито шахрайського нападу на реєстр нерухомості трьох людей (Мамай Володимир Вікторович, Суббота Оксана Володимирівна, Ляшенко Володимир Володимирович) виписали з числа власників будинку в Печерському районі Києва за адресою: Мічуріна, 62. Після цього всіх трьох вписали за адресою: Мічуріна, 62 А, Б і В. Законним шляхом ця операція не могла бути здійснена, оскільки будинок був в іпотеці, що забороняє продаж.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: