Міністр юстиції відповів на звинувачення у махінаціях при закупівлі юридичних послуг за кордоном для держави

Міністр юстиції відповів на звинувачення у махінаціях при закупівлі юридичних послуг за кордоном для держави

Мін'юст: фейкова інформація про справу проти Петренка і Яценюка є частиною брудної інформкампанії

Розповсюджена у ЗМІ інформація щодо зловживання владою та службовим положенням з боку вищого керівництва Міністерства юстиції та колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка в рамках придбання юридичних послуг для представництва України за позовами міноритарних акціонерів ПАТ  «Укрнафта» в Арбітражному інституті Торгової палати м. Стокгольма (Швеція) абсолютно не відповідає дійсності. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко.

«Міністерство юстиції вкотре повідомляє: з огляду на те, що слухання по найбільшому позову проти України за всю історію держави відбудеться на початку 2019 року, розповсюдження у ЗМІ недостовірної інформації є частиною брудної інформаційної кампанії, яка спрямована на дискредитацію інституцій, уповноважених захищати національні інтереси України в міжнародних судах, зокрема щодо претензії міноритарних акціонерів ПАТ «Укрнафта» до України на суму 5,5 мільярдів доларів США», - зазначили в прес-службі Міністерства юстиції.

У Мін'юсті офіційно заявили, що «поширена у ЗМІ інформація щодо зловживання владою та службовим положенням перших осіб в рамках даної резонансної справи проти України є ніщо інше, як організована спроба тиску на Кабінет міністрів, Міністерство юстиції та державу Україна напередодні засідання у справі на початку наступного року».

«Окремо наголошуємо: залучення міжнародних юридичних радників Latham&Watkins та HoganLovells відбулося із чітким дотриманням процедур та відповідно до чинного законодавства, яке регулює відбір юристів і консультантів для захисту інтересів держави України в міжнародних судах», - підкреслили  у міністерстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: