Міністри оборони України та Польщі обговорили ситуацію на Донбасі

Міністри оборони України та Польщі обговорили ситуацію на Донбасі
Міністри оборони України і Польщі Степан Полторак і Антоні Мацєревич. 14 серпня 2017, Варшава

Степан Полторак і Антоні Мацєревич зустрілися у Варшаві

Український та польський міністри оборони Степан Полторак і Антоні Мацєревич у ході зустрічі в Варшаві обговорили ситуацію на окупованому Росією Донбасі.

Зазначено, що зустріч керівників оборонних відомств відбулася 14 серпня 2017 року в рамках дводенного візиту до Польщі глави Міноборони України.

У ході брифінгу для преси після зустрічі шеф польського оборонного відомства заявив, що Польща і Україна залишаються стратегічними партнерами, чия співпраця має довгу історію.

Зокрема, Антоні Мацєревич підкреслив вагомість внеску Армії Української Народної Республіки у розгром більшовицьких військ у ході Варшавської битви 1920 року.

В свою чергу генерал Степан Полторак наголосив на тому, що Польща і Україна завжди сильні тоді, коли діють разом.

Після зустрічі обидва міністри вирушили на Православний цвинтар на варшавській Волі, аби покласти вінки на могилах воїнів УНР, котрі рівно 97 років тому проливали свою кров, обороняючи Польщу від російської навали.

Сьогодні, 15 серпня, у Свято Війська Польського, що збігається зі святом Успіння Богородиці, Степан Полторак представлятиме Україну на військовому параді у Варшаві. В свою чергу, Антоні Мацєревич 24 серпня прибуде до Києва, аби на параді з нагоди Дня Незалежності репрезентувати Республіку Польща.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: