Міноборони РФ показало фейкове відео з ракетами

Міноборони РФ показало фейкове відео з ракетами
Міноборони РФ оприлюднило фейковое відео

Міноборони РФ для ілюстрації ракетних пусків використало відео дворічної давнини

Російське міністерство оборони вчергове зловили на створення фейкового відео, присвяченого пуску крилатої ракети в Охотському морі. У коментарях під відео, викладених на офіційному каналі відомства, користувачі звернули увагу на невідповідність кадрів.

В описі до відео зазначено, що кадри були зроблені під час навчально-бойового пуску крилатої ракети з атомного підводного ракетного крейсера «Томськ» в Охотському морі. За даними Міноборони РФ, ракета успішно вразила мішень, що імітувала надводний корабель умовного супротивника на відстані 150 кілометрів від місця пуску.

Однак користувачі мережі помітили, що насправді фрагмент з поразкою цілі був вирізаний з іншого відео. В коментарях вони відзначили, що ідентичні кадри були опубліковані телеканалом «Звезда» ще в 2016 році. Тоді на відео потрапив момент знищення корабля умовного противника за допомогою берегового ракетного комплексу «Бастіон» і протикорабельної ракети «Москіт» у ході навчань «Кавказ-2016».

«Я не повірю, що у військових брак відеоматеріалів з випробувань та бойовим навчанням. Але навіщо на 0:42 вставляти ролик дворічної давнини, який не відноситься до дії? Я можу зрозуміти, якщо роблять художній фільм, і головна мета-це показати красиву картинку, але тут інші завдання стоять, чи я помиляюся?», - пишуть користувачі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: