Мінприроди перевірить скандальний зоопарк у Покровську на Донеччині

Мінприроди перевірить скандальний зоопарк у Покровську на Донеччині
Сьогодні представники комісії оглянули тварин та умови їх утримання в приватному зоопарку. Власника звіринця  було притягнуто до адміністративної відповідальності

Власника звіринця вже притягали до адміністративної відповідальності

Мінприроди відрегувало на численні звернення зоозахисників щодо  неналежного утримання тварин в приватному зоопарку у м.Покровськ на Донеччині та ініціювало створення спеціальної комісії, до складу якої увійшли представники  місцевого профільного департаменту, правоохоронних органів, а також  екологічні інспектори Державної екологічної інспекції  у Донецькій області та  ветеринари. Про це повідомили у прес-службі Мінприроди.

Так,сьогодні, 10 грудня, представники комісії оглянули тварин та умови їх утримання в приватному зоопарку. Власника звіринця  було притягнуто до адміністративної відповідальності.

Наразі готуються офіційні висновки для подальшого реагування та здійснення необхідних заходів.

Раніше Державною екологічною інспекцією у Донецькій області проведено перевірку тверджень, викладених у численних зверненнях громадян України щодо порушень умов утримання диких тварин у Покровському приватному звіринцю. Люди скаржились, що власник звіринцю тримає левів, ведмедів та інших тварин в неналежних умовах.

Під час перевірки були зафіксовані  порушення умов утримання диких тварин у неволі,  зокрема, щодо норм площі для утримання та розведення диких тварин згідно наказу Мінприроди України № 429 від 30.09.2010 «Про затвердження Порядку утримання та розведення диких тварин, які перебувають у стані неволі або в напіввільних умовах», а також був   відсутній тридобовий запас їжі для м'ясоїдних хижих тварин і таке інше.

Державна екологічна інспекція у Донецькій області направила матеріали цієї справи до Національної поліції у Донецькій області.

Тоді ж екоінспектори офіційно звернулася до Держспоживслужби у Донецькій області щодо здійснення ветеринарного контролю та визначення стану тварин.

Як повідомлялося, антирейтинги від Мінприроди. Хто псує українську екологію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: