Мін’юст не отримував від Генпрокуратури рішення щодо екстрадиції Саакашвілі

Мін’юст не отримував від Генпрокуратури рішення щодо екстрадиції Саакашвілі
Михайло Саакашвілі

У ГПУ ще не вирішили, чи видавати Саакашвілі

Міністерство юстиції України ще не отримувало від Генеральної прокуратури результатів екстрадиційної перевірки за запитом грузинської сторони на видачу екс-президента Грузії, колишнього глави Одеської обладміністрації та лідера партії «Рух нових сил» Михайла Саакашвілі.

Про це повідомив під час брифінгу міністр юстиції Павло Петренко.

«Наразі ми не отримували інформації про завершення перевірки», — сказав міністр.

26 липня Президент позбавив його українського громадянства. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство (у Грузії на Саакашвілі порушено чотири кримінальні справи, у тому числі про розтрату бюджетних коштів та перевищення службових повноважень).

Головна прокуратура Грузії направила до правоохоронних органів України запит про екстрадицію Саакашвілі.

На початку вересня заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов заявив, що Україна розпочала екстрадиційну перевірку щодо Саакашвілі.

Нагадаємо, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі перейшов польсько-український кордон ввечері 10 вересня. Кордон прикордонників прорвали прихильники Саакашвілі, які буквально внесли його на український бік кордону. 

Генпрокурор пообіцяв притягнути до відповідальності організаторів прориву кордону в «Шегинях» та заявив, що прихильники Саакашвілі знищують державу. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Саакашвілі натомість заявляє, що він і його прихильники не порушували закон на пункті пропуску «Шегині».

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України не має планів щодо арешту або екстрадиції екс-глави Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: