Мін'юст подав касаційну скаргу на скасування стягнення з «Газпрому» 80 млн грн

Мін'юст подав касаційну скаргу на скасування стягнення з «Газпрому» 80 млн грн
Павло Петренко

Петренко назвав рішення Апеляційного суду незаконним і упередженим

Міністерство юстиції України подало касаційну скаргу на рішення Київського апеляційного господарського суду про скасування рішення суду нижчої інстанції, згідно з яким з російського «Газпрому» стягується 79,877 млн грн дивідендів. Про це очільник відомства Павло Петренко заявив сьогодні після прес-конференції.

«Міністерство юстиції вже подало касаційну скаргу, ми вважаємо відповідне рішення Апеляційного суду незаконним, упередженим і так само ми передали матеріали у правоохоронні органи», - сказав він.

Відзначимо, що 17 липня Київський апеляційний господарський суд скасував рішення суду нижчої інстанції від 6 червня, згідно з яким Державній виконавчій служби було дозволено провести списання 79,877 млн грн дивідендів, що підлягають сплаті компанії «Газпром» (Росія) від приватного акціонерного товариства «Газтранзит» (Київ) в рахунок погашення накладеного Антимонопольним комітетом штрафу та пені у загальному розмірі 172 млрд грн.

Нагадаємо, у січні минулого року АМКУ оштрафував ПАТ «Газпром» на 85 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України. Потім це рішення було кілька разів підтверджено українськими судами. В черговий раз 22 лютого Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду нижчої інстанції про підтвердження стягнення з «Газпрому» штрафу, який виріс вже до 172 млрд грн (близько $6,4 млрд) за рахунок пені за його несплату.

Відзначимо, що «Газпрому» і «Нафтогазу» належить по 40,2174% акцій «Газтранзиту», ще 19,5652% акцій – турецькій компанії Turusgas.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: