Миротворча місія на Донбасі має бути лише на кордоні між Україною та Росією - Олланд

Миротворча місія на Донбасі має бути лише на кордоні між Україною та Росією - Олланд
Колишній президент Франції Франсуа Олланд
Фото з відкритих джерел

На переконання французького політика, на будь-якому іншому місці миротворча місія не матиме сенсу

Миротворча місія ООН на Донбасі має бути лише на кордоні між Україною та Росією. Про це заявив колишній президент Франції Франсуа Олланд в інтерв’ю «Прямому».

«Операцію з підтримки миру я сприймаю вже як передумову наявності самого миру. Тобто згоду усіх сторін запроваджувати цей мир в належному місці, що є дуже важливим. Яким є це належне місце? На мою думку, тут може йтися лише про кордон між Росією та Україною», - наголосив Олланд.

На його переконання, на будь-якому іншому місці миротворча місія не матиме сенсу.

«Тому, думаю, всі ініціативи, які можуть цьому сприяти в тих рамках, про які я щойно згадував в рамках «Мінська», я буду всіляко вітати», - додав французький екс-президент.

Він наголосив, що є великим прихильником «нормандського формату» та безперечно відданий йому. Адже саме за його президентства цей формат було започатковано і саме він згодом призвів до укладання Мінських угод, які, на думку Олланда, є єдиним способом повернути територіальну цілісність Україні.

«Саме тому я завжди наголошую на важливості впровадження та реалізації Мінських угод», - наголосив він.

Проте Франсуа Олланд зауважив, що насправді в останні місяці можна констатувати відсутність доброї волі з боку залучених сторін.

«Ми також помітили домінування певним чином такої ідеї, ніби саботаж Мінського процесу може призвести до повного його фіаско, що є неприпустимим, на мій погляд», - резюмував політик.

Раніше повідомлялося, що Олланд «підтримує всі зусилля і будь-яку політику, яка спрямована на доведення і втілення в життя Мінських угод».  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: