Міжнародний суд у Гаазі розглядає позов України проти Росії

Міжнародний суд у Гаазі розглядає позов України проти Росії
Фото УНІАН

Очікується, що рішення Міжнародного суду ООН у Гаазі про зобов'язання Росії з припинення протиправних дій проти населення Донбасу та Криму може бути прийнято через один-два місяці

У Гаазі триває судове засідання Міжнародного суду ООН за позовом України до Російської Федерації про порушення міжнародних Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Трансляція є в доступі на сайті суду.

Очікується, що рішення Міжнародного суду ООН у Гаазі про зобов'язання Росії з припинення протиправних дій проти населення Донбасу та Криму може бути прийнято через один-два місяці. При цьому в повідомленні МЗС України зазначається, що рішення можуть ухвалити вже протягом кількох тижнів. Як зазначають у Міністерстві закордонних справ України, запобіжні заходи для РФ дозволять суду запобігти погіршення ситуації та захистити цивільне населення протягом часу, необхідного для розгляду справи.

При цьому розгляд позову по суті продовжиться незалежно від рішення суду за запитом про вжиття заходів, зазначили в МЗС.

16 січня Міністерство закордонних справ України подало позов з приводу порушення Росією Конвенції ООН з протидії фінансуванню тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Україна вимагає від РФ припинення фінансування незаконних збройних формувань на Донбасі і відновити діяльність Меджлісу в окупованому Криму.

Пізніше у відомстві зазначили, що Україна доповнюватиме позов до Міжнародного суду ООН проти РФ новими фактами порушень прав людини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: