Могеріні: Вашингтон не визначає політику ЄС щодо України

Могеріні: Вашингтон не визначає політику ЄС щодо України
Федеріка Могеріні

Могеріні висловила надію, що Трамп поділятиме європейські цінності

Політика Європейського Союзу щодо України не зміниться з початком президентства у США Дональда Трампа. Про це в інтерв'ю Deutsche Welle у п'ятницю, 11 листопада, сказала верховна представниця ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні.

«Наша політика щодо України не зміниться. Це визначається не у Вашингтоні», - наголосила глава дипломатії Євросоюзу.

За її словами, це стосується як політики щодо України в цілому, так і щодо анексії Росією Криму.

Верховна представниця ЄС зазначила, що Брюссель контактує з Москвою з багатьох питань. Як приклад Могеріні навела ядерну угоду з Іраном, яку було підписано за участю росіян. За словами керівниці європейської дипломатії, ЄС співпрацює з РФ і з сирійського питання, навіть попри розбіжності.

Тим не менш, Могеріні занепокоєна тим, що пріоритети нової адміністрації США можуть відвести Америку далеко від певних європейських базових принципів. У зв'язку з цим вона висловила надію, що Трамп поділятиме європейські цінності, які, за її словами, ЄС чітко окреслив. «Потрібно дати їм (адміністрації президента Трампа. - Ред.) трохи часу, щоб вони могли визначитися з пріоритетами своєї зовнішньої політики», - додала вона.

Як відомо, Дональд Трамп переміг 8 листопада на виборах президента США. До присяги як нового главу держави його буде приведено 20 січня.

Читайте також статтю «Главкома» «Дональд Трамп – «кошмар», якого боялася не лише Україна, а й уся Європа»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: