Молдова передала Україні головування в ГУАМ

Молдова передала Україні головування в ГУАМ
ГУАМ - регіональне об'єднання чотирьох держав: Грузії, України, Азербайджанської Республіки та Республіки Молдова

Засідання глав МЗС країн ГУАМ відбулося на полях Міністерської ради ОБСЄ у Мілані

Республіка Молдова передала Україні головування в Організації за демократію та економічний розвиток (ГУАМ).

Про це «Укрінформ» поінформували у прес-службі міністерства закордонних справ та європейської інтеграції Молдови за підсумками засідання глав зовнішньополітичних відомств країн ГУАМ, що відбулося на полях засідання Міністерської ради ОБСЄ у Мілані.

«Переконаний, що традиція, яка існує в рамках ГУАМ, працювати на основі консенсусу дасть змогу державам-членам Організації продовжити плідну та взаємовигідну співпрацю, як на регіональному, так і на міжнародному рівні», - заявив глава МЗС Молдови Тудор Ульяновський.

Глава молдавського зовнішньополітичного відомства побажав успіху своїм українським колегам, висловив сподівання, що організація продовжить курс на поглиблення економічного та гуманітарного співробітництва на користь народів цих держав.

Учасники засідання також вітають першу зустріч, що відбулася у Мілані, у форматі «ГУАМ+Канада».

Організація за демократію та економічний розвиток ГУАМ - регіональне об'єднання чотирьох держав: Грузії, України, Азербайджанської Республіки та Республіки Молдова. В основі утворення цієї форми співпраці лежить єдність позицій країн із подібними політичними й економічними зовнішніми орієнтаціями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: