МВФ виділить Грузії $200 млн на боротьбу з коронавірусом

МВФ виділить Грузії $200 млн на боротьбу з коронавірусом
МВФ виділить Грузії $200 млн на боротьбу з коронавірусом

Фінансування буде надано для забезпечення макроекономічної стабільності, надання допомоги сфері охорони здоров'я Грузії

Міжнародний валютний фонд вирішив виділити Грузії транш на суму 200 мільйонів доларів на підтримку економіки, яка постраждала від впливу коронавірусу.

Про це пише Reuters.

Фінансування буде надано для забезпечення макроекономічної стабільності, надання допомоги сфері охорони здоров'я і підтримки платіжного балансу.

«Очікується, що пандемія вплине на економіку Грузії, порушуючи позитивну економічну траєкторію минулих років», - йдеться в заяві Фонду.

Нагадаємо, що минулого місяця в МВФ заявили, що очікують скорочення ВВП Грузії на 4% у 2020 році, проте Фонд не прогнозує відновлення зростання на рівні 4% у 2021 році.

Зазначимо, що у Грузії надзвичайний стан продовжили ще на місяцьРаніше введений режим надзвичайного стану повинен був тривати до 10 травня.

Крім того, влада Грузії заборонила пересування на легкових автомобілях

«У країні збільшуються випадки зараження коронавірусом, тому координаційна рада прийняла додаткові обмежувальні заходи в рамках чинного надзвичайного стану. З 12 години 17 квітня у всій країні забороняється пересування на легкових автомобілях до 21 квітня», - йдеться у повідомленні.

Обмеження не стосуються пересування вантажів і машин дистрибуції.

4 квітня у Грузії зафіксували першу смерть від коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: