МЗС Японії: Токіо і Вашингтон мають ідентичні позиції щодо КНДР

МЗС Японії: Токіо і Вашингтон мають ідентичні позиції щодо КНДР
Керівник МЗС Японії Таро Коно

Таро Коно заявив, що світова спільнота має продовжувати політику максимального тиску на Пхеньян

Керівник МЗС Японії Таро Коно заявив про те, що Токіо і Вашингтон погоджуються, що КНДР має повністю ліквідувати увесь арсенал балістичних ракет, починаючи із систем із радіусом дії до 500 км і закінчуючи системами із дальністю більше 5,5 тисяч км. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Тим самим, як висловився керівник японського зовнішньополітичного відомства, Японія і США мають ідентичні позиції щодо всього, що пов’язано із КНДР. Як наслідок, Таро Коно заявив, що світова спільнота має продовжувати політику максимального тиску на Пхеньян, щоб існуючий режим погодився прийняти відповідні кроки для повної денуклерізації. Керівник МЗС Японії нагадав, що десятки тисяч американських солдат і їх сімей, які знаходяться на японських островах, знаходяться в радіусі дії ракет середньої і меншої дальності. А тому Вашингтон має турбувати і дана проблематика як переконаний Таро Коно. 

Очільник уряду Японії Сіндзо Абе має намір в квітні 2018 року здійснити візит до США і провести переговори із Дональдом Трампом напередодні зустрічі лідера США із очільником КНДР. Токіо планує узгодити позиції із Вашингтоном і таким чином гарантувати, що інтереси Японії будуть враховані під час зустрічі Дональда Трампа і Кім Чен Ина.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: