На борту Ту-154 міг статися вибух – екс-глава Міноборони України

На борту Ту-154 міг статися вибух – екс-глава Міноборони України
Екс-глава МОУ Євген Марчук

Схоже на те, що весь екіпаж загинув одночасно, а таке можливо лише від вибуху

Екс-міністр оборони України Євген Марчук вважає, що на борту Ту-154 стався вибух, але росіяни можуть не назвати справжню причину катастрофи.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Чому росіяни нічого не повідомляють про останні слова екіпажу, загиблого Ту-154? Адже пропав з радарів це одне, а відсутність зв’язку з екіпажем літака - це зовсім інше. Тим більше, все відбувалося зовсім близько від аеропорту і всього через півтори-дві хвилини після злету. Якщо зв’язок з екіпажем пропав одночасно з пропаданням літака із радарів, то це може означати, що весь екіпаж (8 осіб) загинув одночасно і моментально. А це може означати, що відбувся вибух: чи близько до носової частини літака і весь екіпаж загинув раптово, або літак раптово розвалився і розгерметизувався з якихось іншіх причин», - зазначив він.

За словами Марчука, розвал таких літаків із технічних причин, як правило, починається не з носової частини, тому екіпаж має секунди, щоб повідомити про подію. Тим більше за півтори хвилини від злету ТУ-154 навряд чи набрав уже крейсерську швидкість і висоту. До того ж, як повідомляють, він мав ще зробити невеликий розворот і тільки тоді зайняти свій ешелон на визначеній висоті.

«Так звані чорні скриньки (насправді вони червоні) росіяни знайдуть швидко. Один із них пише всі переговори екіпажу між собою і з землею, а другий фіксує дуже багато технічних параметрів літака на протязі всього польоту. Ці «ящики» подають імпульсні сигнали на протязі 30 днів і відповідні пошукові прилади «чують» і «бачать» їх навіть із морської глибини до 1 кілометра. А на місці катастрофи глибина моря 70 метрів. Але чи повідомлять росіяни про істинну причину катастрофи – побачимо», - резюмував він.

Літак Ту-154 зник з радарів в неділю вранці незабаром після вильоту з Сочі. На борту повітряного судна було 92 людини - військовослужбовці Збройних сил, а також артисти ансамблю імені Александрова і дев'ять представників російських ЗМІ. Літак прямував до Сирії на авіабазу Хмеймім.

Як повідомили в Міноборони РФ, людей, які вижили, в районі катастрофи військового літака Ту-154 в Чорному морі не виявлено

Рятувальники дістали з води тіла 10 загиблих.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: