На хабарі в $5 млн «погорів» ліквідатор банку від Фонду гарантування вкладів

На хабарі в $5 млн «погорів» ліквідатор банку від Фонду гарантування вкладів
Хабар у 5 млн доларів для ліквідатора банку

Особа вимагала хабар за вирішення питань, пов'язаних із майном фінустанови, а також за вилучення з банку оригіналів певних документів

Уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізосіб розробила злочинну схему вимагання та одержання хабарів від керівників банку, до яких введено тимчасові адміністрації. Про це повідомив Генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

«ГПУ спільно з управлінням К СБУ сьогодні під час отримання неправомірної вигоди в сумі п’ять млн доларів затримано одну з уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, яка розробила злочинну схему вимагання та одержання хабарів від керівників банківських установ, до яких введено тимчасові адміністрації», — написав Луценко.

«П’ять млн — ціна невтручання ліквідаторів та інших осіб Фонду, у порядок погашення банківськими установами зобов’язань перед кредиторами та реалізацію високоліквідних активів за заниженими цінами», — повідомив він.

Також повідомляється, що він вимагав хабар за вирішення питань, пов'язаних із майном фінустанови, а також за вилучення з банку оригіналів певних документів.

«Такі дії КК оцінює до 12 років позбавлення волі», - наголосив генпрокурор.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: