На Херсонщині орудують ділки, які наживаються на кримчанах, що хочуть отримати українські паспорти

На Херсонщині орудують ділки, які наживаються на кримчанах, що хочуть отримати українські паспорти
Борис Бабін

Бабін відмітив, що паспортизація це процедура, яка постійно затребувана

Постійний представник президента в Криму Борис Бабін в іінтерв’ю «Главкому» розповів, що в Херсонській  області на сьогоднішній день є особи, які заробляють на посередництві між українцями і Держміграційною службою. А саме наживаються на тих жителях окупованого Криму, які  хочуть отримати паспорт громадянина України. 

«Думаю, що спільно з правоохоронцями цю ситуацію вирішимо. Бо не маємо допустити, щоби мешканці тимчасово окупованих територій переплачували за паспорти удвічі-тричі, сплачуючи невідомо кому, невідомо за що. Є ще проблеми з видачею документів цивільного стану про смерть і шлюб. Ці невідкладні питання вирішуватимемо вже зараз», - зазначив чиновник.

Бабін відмітив, що паспортизація це процедура, яка постійно затребувана: паспорти громадян України мають визначений термін дії, у них потрібно замінювати фотографії.

«Окрім того, нові громадяни України, які народжуються у Криму, потребуватимуть документів, які підтверджуватимуть їхній правовий статус. Так само люди потребують документів для виїзду за кордон, видачі посвідчень для моряків. Видача цих посвідчень, до речі, дуже важливе питання, але до цього часу на нього ніхто не звертав уваги в межах роботи органів влади тут на місці. Нині також спостерігається певний ажіотаж щодо отримання біометричних паспортів», - пояснив представник президента в Криму.

Бабін також розповів про те, які завдання перед ним поставив глава держави, зробивши своїм спецпредставником в Криму.

«Інтенсифікувати роботу постійного представництва, зробити її більш відкритою для громадського контролю, для ЗМІ. Також велике питання - якість надання адміністративних послуг кримчанам на материку, зокрема мова йде про паспортизацію. Важливе питання - координація органів влади, правоохоронних органів, які мають опікуватися питаннями Криму і перебувають нині у різних регіонах України. Окрім того, є завдання участі в міжнародних процесах: захист інтересів України, порушених у Криму», - доповів він.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: