На Хмельниччині будівельники руйнують архітектурну пам’ятку. Директор закладу каже, що все законно

На Хмельниччині будівельники руйнують архітектурну пам’ятку. Директор закладу каже, що все законно

Будинку дитячої творчості, який реконструюють, має пам’яткоохоронний статус

У Хмельницькому районі, в смт Нова Ушиця, триває незаконна реконструкція будинку дитячої творчості. Завідуючий відділу охорони пам’яток історії та культури при управлінні культури, національностей і релігії облдержадміністрації Сергій Шпаковський заявляє, що ці будівельні роботи є незаконними. За його словами, цей об’єкт є пам’яткою історії місцевого значення і рішенням виконкому Хмельницької облради від 11 березня 1972 року №66 йому присвоєно пам’яткоохоронний статус, пише «Незалежний громадський портал».

33959

Крім того, будинок дитячої творчості належить до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини за видом «архітектура» – народний будинок початку XX століття.

До того ж директор вказаного закладу Надія Моспан в 2011 році підписала охоронний договір, в якому чітко прописано, що будь-які ремонтно-реставраційні роботи, проводяться тільки після письмового дозволу органу культурної спадщини. «Управління культури ОДА не видавало будь-яких дозволів на здійснення робіт на цьому об’єкті», – зазначив Шпаковський.

Сама ж Моспан на запитання, чи цей будинок внесено до реєстру пам’яток архітектури, сказала, що ні. Вона переконує: роботи виконуються відповідно до проведеного тендера. «Ще влітку об’єднана Новоушицька територіальна громада одержала фінансування з державного бюджету на реконструкцію будинку дитячої творчості. Виконання підряду затягнулося через оголошення і проведення тендерних процедур. Наразі є переможець, який до кінця року має замінити систему опалення, перекрити дах і здійснити внутрішні ремонтні роботи нашого закладу. Для цього виділено 4,2 млн грн», – зауважила вона.

Як повідомлялось, у центрі столиці знесли будинок-пам’ятку через будівництво новобудови.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: