На Хмельниччині кіберполіція припинила незаконну ретрансляцію телеканалів

На Хмельниччині кіберполіція припинила незаконну ретрансляцію телеканалів
Вилучене обладнання

Зловмисники налаштовували незаконну трансляцію програм телепередач близько 200 клієнтам

У Хмельницькій області співробітники кіберполіції припинили ретрансляцію телеканалів супутникового телебачення за технологією кардшаринга.

Про це повідомила прес-служба кіберполіції.

«Кіберполіцейськими була отримана інформація від правовласників про те, що невстановлені особи незаконно втручаються в їхню роботу телекомунікаційних мереж і, як наслідок, здійснюють трансляцію і ретрансляцію об'єктів авторського права, без відповідного дозволу власників авторських прав. Зловмисники також ретранслювали російські канали, трансляція яких заборонена на території України Національна рада з питань радіомовлення і телебачення», - йдеться в повідомленні.

Свою «підприємницьку діяльність» злочинці здійснювали без всякої ліцензії провайдера програмної послуги, ніяких угод з правовласниками.

В ході розслідування встановили двох жителів міста Хмельницького у ході проведених санкціонованих обшуків за місцями проживання, роботи і в автомобілях зловмисників поліцейськими виявлено та вилучено п'ять одиниць комп'ютерної техніки та електронні носії інформації, безпосередньо з яких здійснювалося розповсюдження протиправного контенту, мобільні телефони, чорнові записи клієнтської бази вже підключених абонентів, списки телеканалів, що встановлювалися, і більше двох сотень ресиверів для прийому супутникового телебачення.

«В даний час відомо близько 200 клієнтів, яким горе-бізнесмени налаштовували незаконну трансляцію програм телепередач. Наразі встановлюється сума завданих правовласникам збитків, проводиться ряд експертиз, за результатами яких фігурантам буде повідомлено про підозру за вчинення злочинів у сфері авторського права і суміжних прав, а також незаконного втручання в роботу систем та комп'ютерних мереж», – додали в кіберполіції.

До слова, Нацрада дала «Інтеру» місяць на виконання закону про мовні квоти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: