На Львівщині до 6,5 років ув'язнення засуджено мера одного з міст

На Львівщині до 6,5 років ув'язнення засуджено мера одного з міст

За хабар у 18 тис. гривень мер засуджений до 6,5 років позбавлення волі

Згідно з рішенням суду мера одного з міст у Львівській області, а також юрисконсульта міськради, який виконував роль посередника, засудили до 6,5 і до 5,5 років позбавлення волі відповідно. 

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції у Львівській області.

Зокрема, згідно з повідомленням, мер і його помічник були затримані під час одержання 18 тисяч гривень хабара.

Мер одного з міст організував злочинну «схему» незаконного збагачення.  Допомагав з орендою комунального майна з подальшим першочерговим правом його викупу. До злочину залучив посередника – юрисконсульта міськради.

У серпні 2015 року зловмисників затримали під час одержання 18 тисяч гривень неправомірної вигоди. Хабар вони отримали за надання в оренду офісного приміщення та зменшення орендної плати, а також за та можливість подальшого викупу об’єкту нерухомості. Затримували обох на виході із приміщення міської ради.

Оперативники управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції та слідчі слідчого управління зібрали обґрунтовані докази причетності міського голови та юрисконсульта до вимагання та одержання неправомірної вигоди. Наприкінці листопада 2015 року справу було скеровано до суду.

15 березня районний суд виніс вирок, яким визнав діючого міського голову та посередника винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Так, міського голову засуджено до 6,5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків строком на 3 роки та з конфіскацією майна.

Його поплічника, юрисконсульта міськради, засуджено до 5,5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків строком на 2 роки та з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: