На окупованій частині Донбасу вдвічі зменшилась народжуваність

На окупованій частині Донбасу вдвічі зменшилась народжуваність

В ОРДЛО з’явилися великі демографічні проблеми

У підконтрольних сепаратистам районах Донецької та Луганської областей значно погіршилася демографічна ситуація: знизилася народжуваність і стало менше молоді. За час окупації народжуваність у цих районах знизилася більш ніж вдвічі, заявив народний депутат Вадим Денисенко на презентації дослідження «Окупований Донбас: економіка, демографія, групи впливу. Стратегії для України».

«За даними окупаційної влади, коефіцієнт народжуваності в окупованій частині Донецької області в 2015 році склав 3,9 на тисячу жителів, а 2016 і 2017 роках - 5,1. За три роки перед російським вторгненням він склав в середньому 9,6. Тобто окупація призвела до падіння народжуваності більш ніж у два рази», - сказав Денисенко.

За словами нардепа, протягом 2014-2017 років на окупованих територіях Донбасу внаслідок міграційного відтоку молоді та сімей з дітьми та падіння народжуваності частина жителів у віці до 20 років знизилася до 10%, що в два рази менше, ніж у мирних регіонах.

Скоротилася і населення у віці від 20 до 39 років - приблизно до 27%. У той же час частина жителів у віці від 40 до 59 років зросла майже до 35%, а у віці 60 років і старше - до 28%, що на третину перевищує відповідний показник в мирних регіонах України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: