На Полтавщині «підприємці» вкрали нафти на кілька мільйонів гривень

На Полтавщині «підприємці» вкрали нафти на кілька мільйонів гривень
Водії зливали нафту в резервуари

Нафта зливалася у резервуари, заздалегідь орендовані «підприємцем» на одній з промислових баз Полтави

Служба безпеки України спільно з прокуратурою Харківщини викрила на Полтавщині злочинне угруповання, яке систематично розкрадало нафту, що належить структурному підрозділу одного з державних нафтових підприємств. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Одна з комерційних структур Полтавщини уклала угоду на постачання вуглеводнів з двома нафтопереробними заводами, що розташовані у Харківській і Дніпропетровській областях. Спритний директор фірми домовився з водіями, які перевозили державну нафту, відбирати частину сировини під час її транспортування. Нафта зливалася у резервуари, заздалегідь орендовані «підприємцем» на одній з промислових баз Полтави», – йдеться у повідомленні.

Щоразу водії зливали від п’яти до десяти кубометрів вуглеводнів. У такий спосіб щомісяця зловмисники завдавали державі збитків на 1,5–2 млн гривень.

Правоохоронці затримали злодіїв під час чергового перекачування сировини до прихованих ємностей з двох автоцистерн.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 (крадіжка в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри та обрання зловмисникам запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією викрили розтрату комерсантами державних коштів, виділених на ремонт доріг у селі Білозір’я на Черкащині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: