На українсько-польському кордоні сталася перестрілка, - міністр

На українсько-польському кордоні сталася перестрілка, - міністр

В результаті інциденту постраждав один співробітник Митної сотні - його збила машина

Сьогодні біля пункту пропуску «Шегині-Медика» сталася сутичка із використанням вогнепальної зброї між представниками «митної сотні» та контрабандистами. Про це ввечері 1 грудня повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк на своїй сторінці у Фейсбук.

За його словами, 30-40 зловмисників намагались перевезти через кордон чотири мікроавтобуси контрабанди.

«Коли їх намагались затримати, вони викликали підмогу у кілька десятків чоловік, які розпочали заворушення, вибили вікно автобуса та дали одному з водіїв втекти на авто. При цьому був збитий один із співробітників Митної сотні, який перегородив собою проїзд. Зупинити сутичку мобільній групі вдалось лише застосувавши зброю», – пише Олександр Данилюк.

Три інші мікроавтобуси з контрабандою затримали. Зараз оцінюють вартість товарів, які вони намагалися перевезти.

Проти порушників розпочали відповідні дії. Також розглядається питання відкриття кримінальних справ проти працівників митниці, які, можливо, сприяли зловмисникам.

Травмований чоловік доставлений у лікарню.

Нагадаємо, «митні сотні» – це мобільні групи, які борються з контрабандою на кордоні і порушеннями митного законодавства. До складу груп входять представники Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби та Національної поліції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: