На Запоріжжі СБУ викрила чиновників, які шпигували для РФ

На Запоріжжі СБУ викрила чиновників, які шпигували для РФ

Під час обшуку в одного з підозрюваних виявлено вогнепальну зброю

СБУ викрила посадовців місцевих органів влади Запорізької області, які допомагали РФ вести підривну діяльність проти України.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Слідчим відділом УСБУ в Запорізькій області встановлено, що у період з липня 2015 року до жовтня 2018 року службові особи місцевого органу влади «надавали представникам спецслужб Російської Федерації допомогу у проведенні підривної діяльності проти України«.

«Це здійснювалось через підбір кандидатів та вербування проросійської агентури з числа мешканців Запорізької області та інших регіонів України, сприяння у підготовці до проведення масових акцій протесту та масових заворушень, у тому числі шляхом підготовки, передачі розвідувальної інформації щодо суспільно-політичної та соціально-економічної обстановки в Запорізькій області», - уточнили в СБУ.

Крім того, як повідомляється, під час досудового провадження з’ясувалося, що протягом зазначеного періоду вказані особи мали сталі контакти з одним із заступників начальника УСБУ в Дніпропетровській області.

На відеозапису видно, що під час обшуку в одного з підозрюваних виявлено вогнепальну зброю, а його самого звинувачують у державній зраді.

Згідно із повідомленням, наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, в тому числі обшуки за місцем роботи та проживання вищезазначених осіб з метою виявлення та встановлення обставин, які підлягають документуванню.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: