Набув чинності новий порядок переміщення товарів через лінію розмежування на Донбасі

Набув чинності новий порядок переміщення товарів через лінію розмежування на Донбасі

Переміщення вугілля через лінію розмежування здійснюється виключно залізницею через певні контрольні пункти

Порядок переміщення товарів через лінію розмежування в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі набув чинності.

Порядок був затверджений постановою Кабінету Міністрів №99 від 1 березня, опублікований в офіційному виданні центральних органів виконавчої влади «Урядовий кур'єр» 4 березня і набирає чинності через 10 днів з дня його опублікування, а саме 14 березня.

Відповідно до затвердженого урядом порядку переміщення товарів, через лінію розмежування дозволяється перевозити у складі гуманітарного конвою продукти харчування і лікарських препаратів, товар і продукцію металургійної, гірничозбагачувальній, вуглевидобувної галузей і об'єктів критичної інфраструктури.

Також порядок переміщення товарів стверджує створення гуманітарних майданчиків, на яких будуть формуватися вантажі для відправки гуманітарної допомоги на тимчасово окуповану територію, а також гуманітарно-логістичних центрів, де буде здійснюватися дрібна і дрібнооптова торгівля продуктами харчування, засобами особистої гігієни, одягом, взуттям або побутовою хімією.

«За рішенням керівника антитерористичної операції в районі її проведення можуть встановлюватися додаткові обмеження», - свідчить постанова Кабінету міністрів.

Зазначається, що постанова набирає чинності через 10 днів з моменту її опублікування, а пункти 9 і 31 Порядку переміщення товарів - через місяць.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: