Нацагентство з питань запобігання корупції отримало фінансові звіти від 148 партій

Нацагентство з питань запобігання корупції отримало фінансові звіти від 148 партій

Усі фінансові звіти будуть оприлюднені на сайті НАЗК.

Національне агентство з питань запобігання корупції отримало фінансові звіти від 148 українських політичних партій. Загалом в Україні їх зареєстровано 349.

Про це в ефірі Громадського повідомила голова НАЗК Наталія Корчак.

«Поки я до вас їхала, вже 148 партій здали фінансові звіти. А усього партій в Україні зареєстровано 349, це за даними Міністерства юстиції. Тому зараз ми перевіримо, скільки їх є насправді», — сказала Корчак.

За її словами, агентство буде аналізувати в першу чергу ті партії, які претендують на державне забезпечення. Також усі фінансові звіти будуть оприлюднені на сайті НАЗК, тому кожен бажаючий зможе побачити, звідки партії беруть гроші.

«Звіти подаються в паперовими виглядами і в електронному вигляді. Ми просили подавати у формі PDF-файлу, але дехто вже почав приносити у Word, дехто приніс навіть на дисках, тому ми були вимушені шукати комп’ютер із дисководом», — зазначила Корчак.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції запустить електронну систему подання та оприлюднення декларацій високопосадовців 15 серпня.

Це буде обов'язковою процедурою для більш ніж 50 тисяч чиновників — починаючи від президента, глави уряду, народних депутатів, міністрів і закінчуючи керівниками департаментів виконавчих органів влади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: