Начальник одного з департаментів ГПУ приховав бізнес дружини

Начальник одного з департаментів ГПУ приховав бізнес дружини

Костянтин Моргун не задекларував внески дружини до статутних фондів двох підприємств на загальну суму 2,37 млн грн

Начальник департаменту інформаційних технологій, документального та матеріально-технічного забезпечення ГПУ Костянтин Моргун не задекларував внески дружини до статутних фондів двох підприємств на загальну суму 2,37 млн грн. Про це свідчать дані його декларації за 2015 рік.
Його дружина Леся Моргун має частки у ТОВ «Ньюмаркет Трейд» (17%) та ТОВ «Лан-Переяслав» (30%) – 212 тис. грн та 2,16 млн грн відповідно. Моргун не задекларував жодної з них.
Нагадаємо, серед співвласників «Лан-Переяслава» є також брат екс-генпрокурора Віталія Яреми – Олександр. А директором фірми з червня 2015 року виступає екс-депутат Київської облради Сергій Гарбарук, відомий історією щодо виведення з держвласності 74 га лісового фонду. Тоді прокуратура не змогла довести провину Гарбарука і його виправдали.
Щодо нерухомого майна, то Костянтину Моргуну належать: квартира на 49 кв. м; особняк на 499 кв. м, отриманий у подарунок від батька у 2012 році. Дарунком стала й земельна ділянка під будинком площею 0,1 га. Розташована нерухомість у приватному секторі на вулиці Привітній у місцевості Батиєва гора в Києві (на фото).

1717

Згідно з даними реєстру нерухомості, маєток побудований у 2007 році. У 2010-му, коли Моргун-старший зареєстрував право власності на майно, вартість об’єкту оцінили у 3,4 млн грн. Додамо, що з 2007-го по 2015 роки Іван Моргун був зареєстрований як підприємець – надавав консультації з питань інформатизації.
У свою чергу дружина представника ГПУ Леся Моргун володіє земельною ділянкою на майже шість «соток»; часткою квартири розміром 30 кв. м. Та, за даними держреєстру нерухомості, на Лесю Моргун записана частка квартири на вул. Ірпінській, 67 загальною площею 68,2 кв. м, а саме – 37,5 кв. м. Ця частка перейшла Моргун у власність за договором дарування у 2015 році. Інформація щодо того, хто володіє рештою площі помешкання, у реєстрі нерухомості відсутня.
Їздить подружжя на «Лексусах». Костянтину Моргуну належить Lexus RX350 2008 року випуску; на вторинному ринку таку модель оцінюють у 500–600 тис. грн. А Леся Моргун має Lexus LX470 2007 року випуску, сьогоднішня вартість якого дорівнює 600–700 тис. грн.

18_02

19

За підсумком 2015 року Моргун задекларував 74 тис. грн заробітної плати та 81 тис. грн «іншого доходу». Також минулого року йому вдалося поповнити банківські рахунки на 38 тис. грн. Дружина Леся, яка попри участь у двох фірмах також з 2007 року зареєстрована як ФОП (надає послуги з перекладу, консультування з питань інформатизації тощо), за даними декларації Костянтина Моргуна, не заробила ані гривні. На утримання майна у звітному році обидва сумарно витратили 31 тис. грн.
Нагадаємо, Костянтина Моргуна призначено начальником департаменту інформаційних технологій, документального та матеріально-технічного забезпечення ГПУ у травні 2016 року. Раніше він очолював департамент ресурсного забезпечення ДСНС України. Цю посаду залишив після корупційного скандалу щодо закупівлі палива за завищеними цінами, у якому були задіяні керівники ДСНС. У тому числі голова служби Сергій Бочковський, якого рекомендував на посаду сам Ярема.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: