Начальника поліції аеропорту «Жуляни» затримали на хабарі

Начальника поліції аеропорту «Жуляни» затримали на хабарі

Начальнику відділення поліції загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років

Правоохоронцями затримано начальника відділення поліції в аеропорту «Київ», який вимагав та отримав від громадянина Узбекистану неправомірну вигоду в сумі 7 тис доларів США.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Затримання було проведене в межах досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади).

Встановлено, що начальник відділення поліції за попередньою змовою з адвокатом вимагали грошові кошти за повернення вилученого закордонного паспорту та закриття кримінального провадження. 

Під час отримання останньої частини грошових коштів вказаних осіб затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, притягнення винних осіб до відповідальності, тривають обшуки в адміністративних приміщеннях відділу поліції та за місцем проживання осіб, причетних до вчинення злочину, а також вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За скоєне кримінальне правопорушення адвокату та начальнику відділення поліції загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: